Я ледь стримувала сльози, переглядаючи мій медичний рахунок. Навіть оплата половини цього рахунку вимагала б багаторічних щомісячних заощаджень. Я звершила молитву перед тим, як подзвонити в офіс лікаря, щоб пояснити нашу ситуацію та попросити розділити суму на декілька платежів.

Адміністратор попросила мене зачекати на лінії і після короткої паузи проінформувала мене, що лікар скасував наш борг.

Я подякувала крізь сльози. Щедрий подарунок наповнив моє серце вдячністю. Повісивши слухавку, я прославила Бога. Мені захотілося зберегти цей рахунок не для того, щоб нагадувати собі, скільки я була винна, але для того, щоб пам’ятати, що зробив Бог.

Рішення лікаря простити мій борг нагадало мені рішення Бога простити непереборний борг моїх гріхів. Святе Письмо переконує нас, що Бог “щедрий і милосердний” і “многомилостивий” (Пс. 102:8). Не за нашими прогріхами Він поводиться з нами. Він віддаляє наші гріхи так, “як далекий від заходу схід” (Пс. 102:10, 12), коли ми звертаємося з молитвою каяття та приймаємо Христа як Спасителя. Його жертва повністю знищує наш борг.

У відповідь на неперевершений дар Господа ми можемо лише визнати все, що Він зробив. Пропонуючи наше присвячене поклоніння та вдячну любов, ми можемо жити для Нього та ділитися з іншими звісткою про Нього.