“А ти хочеш побачити що там всередині?” – запитала мене подруга, коли я похвалила старомодну ляльку з тканини, яку своїми маленькими рученятками тримала її донька. Будучи дуже допитливою по своїй природі, я погодилася, бо мені дуже кортіло дізнатися, що ж всередині. Вона повернула ляльку обличчям вниз і розстібнула пришиту блискавку. Зсередини Емілі обережно дістала свій скарб: ляльку з тканини, яку вона мала та любила в роки свого дитинства більш ніж двадцять років тому. “Зовнішня” лялька була просто оболонкою без цього внутрішнього стержня, який надавав їй силу та форму.

Апостол Павло описує істину про життя Ісуса, Його смерть та воскресіння як дорогоцінність, донесену з любов’ю до Божого народу. Цей скарб дає силу всім, хто довіряє Йому, не здаватися у важких обставинах і продовжувати своє служіння. Тоді Його світло, Його життя яскраво сяє в них через тріщини людської природи. Павло заохочує нас не втрачати відваги (2 Кор. 4:16), тому що сам Бог дає нам силу виконувати Його працю.

Як та лялька, що була всередині, наш внутрішній скарб – Євангелія − надає життю ціль та стійкість. Коли Божа сила сяє через нас, вона змушує інших поставити запитання: “А що ж всередині?” Ми можемо розстібнути блискавку наших сердець та показати обіцянку спасіння в Христі, яка дає нам життя.