Що ви робите, коли на своєму шляху зустрічаєте гору? Історія Дашратх Манджхі може надихнути нас. Коли його дружина померла через те, що чоловік був не в змозі вчасно доставити її до лікарні для отримання термінової медичної допомоги, Манджхі зробив те, що здавалося неможливим. На протязі двадцяти двох років він висікав великий прохід у горі, щоб інші селяни могли дістатися до лікарні та отримати необхідну медичну допомогу. Ще за життя влада Індії відзначила його за зроблений ним внесок.

Відбудова храму напевне здавалася Зоровавелю, одному з лідерів Ізраїля, що повернувся з вигнання, неможливою. Люди були зневіреними, зустріли протидію з боку ворогів, їм бракувало ресурсів і великої армії. Але Бог послав пророка Захарія до Зоровавеля нагадати, що для виконання завдання потрібно дещо сильніше за силу вояків. Для цього потрібна сила Духа (Зах. 4:6). Отримавши впевненість у допомозі згори, Зоровавель повірив, що Бог усуне будь яку гору труднощів, яка буде на шляху відбудування храму і відновлення спільноти (Зах. 4:7).

Що ми робимо, коли бачимо гору перед собою? У нас є два варіанти: покластися на свої особисті сили або довіритися силі Духа Божого. Коли ми довіряємо Його силі, Він або усуне гору, або дасть нам сили та витримки перейти через неї.