Збій у світовій комп’ютерній системі призводить до відміни рейсів, до залишення сотні тисяч пасажирів в скрутному становищі в аеропортах. А під час негоди взимку трапляється велика кількість автомобільних аварій, що веде до перекриття основних трас. Зволікання часто призводять до гніву та роздратування, але, будучи послідовниками Ісуса, ми маємо привілей звертатися до Нього за допомогою.

Одним із великих прикладів терпіння в Біблії є Йосип, якого брати продали в рабство. Потім жінка роботодавця обманним шляхом звинуватила його і за це Йосипа заточили у в’язницю в Єгипті. “І пробував він там у тім домі в’язничнім. А Господь був з Йосипом…” (Бут. 39:20-21). Роками пізніше, коли Йосип роз’яснив сни фараона, його було призначено другим керівником в Єгипті після фараона (Бут. 41).

Найбільш яскравим плодом його терпіння була зустріч з братами, коли ті прийшли купувати зерно під час голоду. “Я Йосип, ваш брат, якого ви продали були до Єгипту… А тепер не сумуйте, і нехай не буде жалю в ваших очах, що ви продали мене сюди, бо то Бог послав мене перед вами… І виходить тепер, − не ви послали мене сюди, але Бог” (Бут. 45:4-5, 8).

В усіх зволіканнях, чи то коротких чи то довгих, будьмо і ми, як Йосип, зростати в терпінні, довіряючи в усьому Господу.