Вираз “час летить, коли вам добре” по суті не має ніяких об’єктивних підстав, але досвід показує, що існує ілюзія часу. Коли життя приємне, час проходить занадто швидко. Доручіть мені зробити те, що я люблю, або дозвольте поспілкуватися з людиною, чия компанія для мене є приємною, і час перестане мати значення.

Мій особистий досвід дав мені нове розуміння сцени, яка описана в 4-му розділі Книги Об’явлення. В минулому, читаючи про чотирьох тварин, що знаходились біля Божого престолу, постійно повторюючи одні й ті самі слова, я думала: “Яке нудне у них існування!”

Більше я так не вважаю, бо тепер думаю про те, що вони бачили великою кількістю своїх очей (Об. 4:8). Я уявляю, наскільки вони вражені Божим мудрим та люблячим залученням до життя норовливих землян. Тоді я думаю: “Яка ж реакція буде найкраща?” Чи є щось краще за слова: “Свят, свят, свят”? Чи не є нудним повторювати одні й ті самі слова знову й знову? Ні, якщо ви знаходитеся у присутності того, кого щиро любите. Ні, якщо ви робите якраз те, для чого були створені.

Як і цих чотирьох тварин, нас було створено, щоб ми славили Бога. Наше життя ніколи не буде нудним, якщо ми сфокусуємо нашу увагу на Господі та на виконанні тієї цілі, для якої Він нас призначив.