Рідкісна медуза рухалася з потоками в океані на глибині чотирьох тисяч футів біля узбережжя Каліфорнії. На тлі темної води її тіло сяяло флуоресцентними відтінками блакитного, пурпурового і рожевого кольорів. Вишукані щупальця граціозно рухались в такт із ковпаком, подібним до дзвону. Дивлячись відзнятий матеріал на каналі “National Geographic” про медузу Halitrephes maasi , я дивувалася, як Бог вигадав такий особливий образ цього красивого желеподібного створіння. Ним також створені інші 2000 видів медуз, що відомі науковцями на жовтень 2017 року.

Ми вважаємо Бога Творцем, однак чи усвідомлюємо ми глибоку істину, відкриту в першому розділі Біблії? Дивовижний Бог створив світло і життя в розмаїтому світі, утвореному силою Його слова. Він створив “риби великі, і всяку душу живу плазуючу, що її вода вироїла” (Бут. 1:21). Вчені виявили лише малу частину від усіх дивовижних істот, яких Господь створив на початку.

Бог також створив кожну людину в світі, надавши мету для кожного дня нашого життя ще до того, як ми зробили перший подих (Пс. 139:13-16). Прославляючи креативність Господа, ми також можемо радіти багатьом способам, у які Він нам допомагає уявляти і творити разом із Ним і для Його слави.