В Лос-Анджелесі безпритульний, який боровся із залежностями, зайшов до приміщення “Опівнічної місії” і звернувся по допомогу. Так розпочався довгий шлях Брайєна до одужання.

Протягом цього часу Брайєн знову виявив любов до музики. Зрештою, він приєднався до “Вуличної симфонії” , групи професійних музикантів, які грали для безпритульних. Брайєна попросили виконати соло “Народ, який в темряві ходить” з ораторії Генделя “Месія”. Він заспівав слова, які пророк Ісая написав під час духовного занепаду в Ізраїлі: “Народ, який в темряві ходить, Світло велике побачить, і над тими, хто сидить у краю тіні смерти, Світло засяє над ними” (Іс. 9:1). Музичний критик з видання “The New Yorker” зазначив, що Брайєн “так проспівав цей текст, наче він був узятий з його власного життя”.

Євангеліст Матвій процитував цей самий уривок. До цього він був митником, але завдяки Ісусу Христу перестав обманювати інших ізраїльтян. Матвій описує, як Ісус Христос виконав пророцтво Ісаї, принісши спасіння “за Йордан” до “Галілеї поганської” (Мт. 4:13-15).

Хто б міг повірити, що корумпований податківець (див. Мт. 9:9), безпритульний Брайєн або такі люди, як ми, могли отримати шанс показати своїм життям відмінність між світлом і темрявою?