У віці п’ятдесяти чотирьох років я взяв участь у марафонському забігу, поставивши собі за мету дістатися фінішу і зробити це менше ніж за п’ять годин. Усе було б добре, якби друга половина дистанції пройшла так само, як і перша. Однак змагання було виснажливим, і друге дихання, на яке я сподівався, так і не відкрилося. Коли я дістався до фінішної лінії, мої впевнені кроки перетворилися на важку ходу.

Біг − не єдиний рід занять, в якому потрібне друге дихання. В життєвій подорожі воно теж необхідне. Тому зморений і стомлений народ потребує Божої допомоги. Текст із Книги пророка Ісаї 40:27-31 − прекрасне поєднання поезії і пророцтва, що підтримує і мотивує знесилених людей. Вічні слова нагадують стомленому народу, що Господь не сторонній і не байдужий (в. 27) − Він бачить наше скрутне становище. Ці слова надають підтримку й впевненість, нагадуючи про Божу безмежну силу і незбагненне знання (в. 28).

Друге дихання, яке описане у віршах 29-31, якраз стосується і нас, незалежно від того, чим займаємося. Дбаємо ми про свою сім’ю, боремося з вадами фізичного та фінансового характеру або ведемо духовну боротьбу − Небесний Отець готовий дати нам “друге дихання”. Воно відкривається у тих, хто перебуває в Божому Слові, молитві й очікує Господа.