Я не могла повірити. Синя гелева ручка опинилася серед моїх білих рушників і вціліла в пральній машині, але потім тріснула в сушильній камері. Сині плями були всюди. Білі рушники були зіпсовані. Жоден вибілювальний засіб не вивів би цих темних плям.

Неохоче перетворюючи рушники на ганчір’я, я згадала, як старозавітний пророк Єремія описує руйнівні наслідки гріха. Єремія сказав, що ізраїльський народ, покинувши Бога і звернувшись до ідолів (Єр. 2:13), заплямував свої стосунки з Богом: “Хоч би ти й помилася лугом, і мила багато собі зажила б, проте плямою буде вина твоя перед обличчям Моїм, говорить Господь Бог” (в. 22). Народ був безсилий усунути заподіяну ним шкоду.

Самостійно ми не можемо усунути плями нашого гріха. Однак Ісус Христос зробив те, що неможливе для нас. Силою Своєї смерті і воскресіння Він очищує віруючих від усякого гріха (1 Ів. 1:7).

Навіть коли важко повірити, тримайтесь за цю чудову істину: немає жодного гріха, якого б Ісус не зміг повністю очистити. Бог хоче і готовий очистити від наслідків гріха кожного, хто бажає повернутися до Нього (в. 9). Завдяки Христу ми кожного дня можемо жити у свободі і надії.