Грег та Елізабет регулярно проводили зі своїми чотирма дітьми “вечір жартів”. За вечерею кожна дитина розповідала веселі історії, які прочитала або почула упродовж тижня. Ця традиція формувала радісні спогади веселощів за столом. Грег та Елізабет навіть помітили, що сміх був корисний для дітей: підбадьорював їх у важкі часи.

Про користь радісного спілкування за вечерею говорив Клайв Льюїс: “Сонце нічому іншому так не радіє, як сімейним веселощам за їжею”.

Про мудрість у плеканні радісного серця записано в Книзі Приповістей: “Серце радісне добре лікує, а пригноблений дух сушить кості” (Пр. 17:22). Прислів’я “приписує” для здоров’я і зцілення особливий засіб − сповнення сердець радістю; це ліки, які дешево коштують, однак приносять великі результати.

Нам усім потрібен цей біблійний припис. Радість у нашому спілкуванні може усунути чвари. Вона допомагає відчути мир навіть після стресового тесту в школі або важкого дня на роботі. Веселий настрій у родині та серед друзів створює таку атмосферу, де кожен знає і відчуває, що його люблять.

Чи потребуєте ви більше усмішок у вашому житті, як “гарних ліків” для вашого духу? Пам’ятайте, що Писання заохочує вас культивувати радісне серце.