Влітку 2017 року ураган “Харві” забрав багато життів і спричинив значні руйнування на побережжі Мексиканської затоки в США. Люди зі всієї країни забезпечували потерпілих їжею, водою, одягом і притулком.

Власник магазину фортепіано в Меріленді бажав зробити щось більше. Він обмірковував, як музика може дарувати людям, які втратили все, особливе зцілення і відчуття нормального життя. Отже, він разом зі своїми співробітниками почав відновлювати потримані фортепіано і дізнаватися, де була найбільша потреба. Весною Дін Крамер і його дружина Лоіс розпочали тривалу подорож, везучи безкоштовні фортепіано до родин, церков і шкіл в спустошеному краї.

Ми іноді вважаємо, що слово “ближній” означає того, хто живе неподалік або кого ми добре знаємо. Однак в Євангелії від Луки описується, як Ісус розповів притчу про милосердного самарянина, аби навчити, що любов до ближніх не повинна мати бар’єрів. Самарянин потурбувався про пораненого незнайомця, хоч той був євреєм, народ якого вороже ставився до самарян (Лк. 10:25-37).

Коли Діна Крамера запитали, чому він роздав усі ті фортепіано, він просто сказав: “Ми повинні любити своїх ближніх”. Ісус Христос сказав, що “нема іншої більшої заповіді”, ніж любити Бога і свого ближнього (Мр. 12:31).