Кого ви уявляєте, коли чуєте слово наставник ? Для мене це пастор Річ. Він побачив у мені потенціал і повірив у мене, коли я не вірила в себе. Він показав, як служити зі смиренням і любов’ю. Тепер і я служу Богу, наставляючи інших.

Пророк Ілля відіграв ключову роль у становленні Єлисея, як лідера. Ілля, отримавши від Бога повеління зробити Єлисея своїм наступником, знайшов його, коли той орав поле, і запропонував йому слідувати за ним (1 Цар. 19:16, 19). Молодий учень спостерігав, як його наставник творить неймовірні чудеса і беззастережно слухається Бога. Через пророка Іллю Бог готував Єлисея до служіння. Перед кінцем земного життя Ілля запропонував Єлисею залишити його. Натомість він вирішив і далі бути вірним своєму наставнику. Ілля тричі пропонував Єлисею залишити його − звільняв його від обов’язків. Однак той кожного разу відмовлявся, говорячи: “Як живий Господь і жива душа твоя, – я не залишу тебе” (2 Цар. 2:2, 4, 6). Через вірність Єлисея Бог також використав його особливим чином.

Нам усім потрібен той, хто покаже, що означає слідувати за Ісусом Христом. Нехай Бог пошле благочестивих людей, які допоможуть нам духовно зростати, щоб ми також за допомогою Святого Духа могли “інвестувати” наші життя в інших.