У детективному романі Агати Крісті “Годинники” розповідається про злочинців, які вчинили низку вбивств. Хоча спочатку їхня змова стосувалася лише однієї жертви, вони почали вбивати інших, аби замести сліди. Коли знаменитий детектив Еркюль Пуаро викрив зловмисників, один із них сказав: “Планувалося лише одне вбивство”.

Релігійні діячі Єрусалима склали власний план вбивства. Після того, як Ісус Христос воскресив Лазаря (Ів. 11:38-44), вони спішно зібралися і вирішили вбити Господа (Ів. 11:38-53). Однак на цьому вони не зупинилися. Після воскресіння Ісуса Христа релігійні лідери розповсюдили обман про те, що відбулося в гробниці (Мт. 28:12-15). Потім вони почали змушувати Ісусових послідовників мовчати (Дії 7:57–8:3). Змова проти однієї людини заради “більшого блага” для народу перетворилася на сплетіння брехні, хитрощів і численних убивств.

Гріх кидає нас на дорогу, в якій не видно кінця, однак Бог завжди надає шлях порятунку. Коли первосвященик Кайяфа сказав: “Краще для вас, щоб один чоловік прийняв смерть за людей, аніж щоб увесь народ мав загинути” (Ів. 11:50), він не усвідомлював глибоку істину в своїх словах. Змова начальників стала засобом спокутування людства.

Ісус Христос рятує нас від злих лещат гріха. А ви вже отримали свободу, яку Він пропонує?