“Циганча”, – відразливо прошепотів хтось, коли Родні Сміт виходив наперед в церкві, щоб прийняти Христа під час богослужіння в 1877 році. Ніхто не був високої думки про цього підлітка, сина неосвічених циган. Проте Родні не звертав увагу на ці голоси. Він був впевнений у Божому призначенні для свого життя, тому купив собі Біблію, англійський словник і самостійно вчився читати та писати. Пізніше він сказав: “Шлях до Ісуса Христа пролягає не через Кембридж, Гарвард, Ель… Він проходить через старий пагорб, який називається Голгофа”. Всупереч усьому, Родні став євангелістом, через якого Бог навернув до Ісуса Христа багатьох людей у Великобританії та США.

Коли Господь сказав Петру: “Іди за Мною” (Мт. 4:19), той також був простою людиною, рибалкою з Галілеї, який не вчився в релігійних рабинських школах (Дії 4:13). Однак той самий Петро, незважаючи на своє виховання і свої падіння, яких він зазнавав, пізніше сказав, що послідовники Ісуса – “вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої” (1 Петр. 2:9).

Завдяки Ісусу Христу, усі люди (будь-якої освіти, будь-якого виховання, будь-якої статі або національності) можуть стати членами Божої родини і бути використаними Богом. Кожен віруючий в Ісуса Христа належить до “люду власности Божої”.