Під час подорожі в Азії мій планшет (який містив матеріали для читання і багато документів) раптом перестав працювати – екран став чорним. У пошуках допомоги я натрапив на комп’ютерний магазин і стикнувся з іншою проблемою: я не вмів розмовляти китайською мовою, а майстер в магазині – англійською. Щоб вирішити цю проблему майстер взяв свій планшет і ввімкнув комп’ютерну програму, в якій написав китайською, а я міг прочитати це англійською. Потім я відповів англійською, а він прочитав це китайською. Програмне забезпечення допомогло нам зрозуміти один одного навіть на різних мовах.

Іноді під час спілкування з Небесним Отцем я відчуваю себе неспроможним передати і висловити те, що у мене на серці. І не тільки я. Багатьом із нас інколи складно молитися. Однак апостол Павло написав: “Дух допомагає нам у наших немочах; бо ми не знаємо, про що маємо молитись, як належить, але Сам Дух заступається за нас невимовними зідханнями. А Той, Хто досліджує серця, знає, яка думка Духа, бо з волі Божої заступається за святих” (Рим. 8:26-27).

Яким дивовижним є дар Святого Духа! Він краще за будь-яку комп’ютерну програму передає мої думки і бажання у відповідності з намірами Отця. Праця Духа Святого робить нашу молитву дієвою!