Один із наших синів, Брайєн, працює шкільним тренером по баскетболу. Одного року, коли його команда брала участь у баскетбольному турнірі в штаті Вашингтон, його запитали: “Чи розраховуєте ви на перемогу цього року?” Напруження відчували і гравці, і тренери, тому гаслом Брайєна було: “Грай із радістю!”

Я розмірковував над прощальними словами апостола Павла до ефеських пресвітерів: “Але я ні про що не турбуюсь… аби-но скінчити дорогу свою” (Дії 20:24). Він прагнув виконати доручення, яке йому повелів Господь Ісус. Я також зробив ці слова своїм гаслом і своєю молитвою: “Нехай я пробіжу і скінчу свою дорогу з радістю”. Або, як говорить Брайєн: “Нехай я гратиму з радістю!” До речі, того року команда Брайєна отримала перемогу.

У всіх нас є підстави для нарікання: тривожні новини, щоденні стреси, проблеми зі здоров’ям. Однак, якщо ми попросимо Бога, Він може дарувати нам радість, яка виходить за межі цих обставин. “Це Я вам говорив, щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!” (Ів. 15:11).

Радість є плодом Духа Ісуса Христа (Гал. 5:22). Отже, треба щоранку просити Його: “Нехай я гратиму з радістю!” Письменник Річард Фостер сказав: “Молитися − означає мінятися. Це велика благодать. Як добре, що Бог надає шлях, завдяки якому наші життя може охопити радість”.