Після закінчення Першої світової війни президента США Вудро Вільсона визнали одним із найвпливовіших лідерів на землі. Однак небагатьом відомо, що після інсульту в 1919 році майже всіма його справами займалася дружина, визначаючи, які питання варті його уваги. На думку сучасних істориків, деякий час обов’язки президента США фактично виконувала Едіт Вільсон.

Якби нас попросили перерахувати лідерів ранньої церкви, більшість назвала б Петра, Павла і Тимофія, чиї дари добре відомі. Однак у 16-му розділі Послання до римлян апостол Павло називає близько сорока людей різного походження (чоловіків, жінок, рабів, юдеїв і язичників), які по-різному внесли вклад у життя церкви.

Цілком очевидно, що апостол Павло дуже цінував цих людей, не кажучи про те, щоб вважати їх другорядними членами церкви. Він говорить, що вони славні між апостолами (Рим. 16:7), відомі своїм служінням Ісусу Христу.

Багато хто з нас вважають себе занадто звичайними людьми, щоб бути церковними лідерами. Втім у кожного з нас є дари, які можна використати для служіння і допомоги іншим. Давайте з Божою допомогою використовувати свої дари для слави Господа!