Місяць: Вересень 2019

Готові ліки

Ідучи за екскурсоводом у парку, я робила помітки, в той час як він розповідав про рослини Багамського первісного лісу. Він розповів, які дерева треба оминати. За його словами, отруйна кора дерева виділяє чорний сік, який викликає болісний і сверблячий висип. Однак хвилюватися не треба! Зазвичай поряд росте протиотрута. “Відріжте червону кору камедного дерева, – сказав він, – і потріть її соком висип. Він відразу почне зникати”.

Хто я?

Дейву подобалась його робота, однак тривалий час він відчував потяг до чогось іншого. Тепер його мрія майже здійснилася, і він розпочне місіонерську працю. Але раптом у нього виникли серйозні сумніви. “Я не гідний цього, – сказав він другу. – Місіонерська колегія не знає мене справжнього. Я не настільки гарний”.

Просто робота?

Я дивилася на зелені пагорки Ланкаширу на півночі Англії. За кам’яною огорожею паслися вівці. Купчасті хмари пливли у ясному небі. Я дихала на повні груди, милуючись прекрасним видом. Коли я розповіла про цей чудовий пейзаж працівниці центру відпочинку, який я відвідала, вона сказала: “Я ніколи не помічала цього краєвиду, допоки на нього не стали звертати увагу наші гості. Ми тут живемо роками. Коли ми працювали фермерами, це було просто місце роботи”.

Живіть так, наче Ісус уже йде

Мене надихає пісня кантрі-співака Тіма Макгро “Живи так, наче ти помираєш”. У ній він описує “перелік бажань”, які людина втілила після отримання поганих новин про своє здоров’я. Людина також вирішила більше любити і прощати інших, розмовляти з ними більш лагідно. Згідно з піснею, ми краще живемо, якщо знаємо, що наше життя невдовзі скінчиться.

Непохитна віра

Десмонд Досс був покликаний на Другу світову війну без права носіння зброї. Хоч релігійні переконання і не дозволяли йому носити зброю, проте Досс вправно служив військовим медиком. В одній із битв він під шквальним вогнем ворога відтягнув у безпечне місце сімдесят п’ять поранених солдатів з його підрозділу. Його історія відтворена у фільмі “З міркувань совісті”.

Хибні притулки

Коли наш пес Руперт був цуценям, він настільки боявся виходити на вулицю, що я мав тягти його до парку. Одного дня, привівши його туди, я нерозсудливо відстебнув поводок. Він побіг додому, у безпечне місце.

Гідний у Божих очах

Після закінчення коледжу мене найняла технологічно-консалтингова фірма, хоч я не могла написати жодного рядка комп’ютерного коду і мало розумілася на бізнесі. Під час співбесіди я дізналася, що компанія не робить великий акцент на досвіді. Натомість цінуються такі риси як спроможність творчо вирішувати проблеми, виявляти розсудливість і здатність працювати в команді. Компанія вважала, що нові робітники зможуть оволодіти необхідними вміннями, якщо вони є тими людьми, яких шукає фірма.