Коли наш пес Руперт був цуценям, він настільки боявся виходити на вулицю, що я мав тягти його до парку. Одного дня, привівши його туди, я нерозсудливо відстебнув поводок. Він побіг додому, у безпечне місце.

Цей випадок нагадав мені про чоловіка, якого я зустрів у літаку. Коли ми приїхали на злітно-посадкову смугу, він почав переді мною вибачатися. “Я планую напитися під час цього польоту”, – сказав він. “Однак ви, схоже, не хочете цього робити”, – відповів я. “Не хочу, – промовив він, – однак мене завжди тягне до вина”. Цей чоловік напився. А коли він зійшов з літака, дружина обняла його, але потім відчула запах алкоголю і відштовхнула його. Випивка була його “притулком”, а насправді − лихом.

Ісус розпочав Свою місію зі слів: “Боже Царство наблизилось. Покайтеся, і віруйте в Євангелію” (Мр. 1:15). “Покаятися” − означає змінити напрямок, а “Боже Царство” є Його люблячим пануванням над нашим життям. Господь Ісус говорить, що замість того, щоб бігти до пасток або бути підвладними страхам і згубним звичкам, ми можемо перебувати під владою Самого Бога, Який веде нас до нового життя і свободи.

Сьогодні Руперт з радісним гавканням біжить у парк. Молюся, щоб той чоловік, якого я зустрів у літаку, віднайшов таку ж саму радість і свободу, залишивши хибне безпечне місце.