Місяць: Серпень 2019

Невеликі круги

Однокласник подарував нашій родині породисту вівчарку колі, яка була вже надто старою для народження цуценят. Невдовзі ми зрозуміли, що ця прекрасна собака, на жаль, більшість свого часу провела в маленькому приміщенні. Вона переміщалася лише невеликими кругами. Собака не могла ходити або бігати прямо. Навіть на великому подвір’ї, де можна було пограти, вона вважала, що була обгороджена.

Великі діла!

Дев’ятого листопада 1989 року світ приголомшила новина про падіння Берлінської стіни. Стіну, яка розділяла Берлін і всю Німеччину, повалили, а місто, яке було розділене двадцять вісім років, возз’єдналося знову. Хоч епіцентром радості була Німеччина, її розділяв увесь світ. Відбулось щось велике!

Використовуйте свій голос

Мене запросили на зустріч з всесвітньо відомим піаністом. Оскільки я зростав зануреним у музику, граючи на скрипці і піаніно, а також співаючи соло в церкві та на інших заходах, я радів цій можливості.

Живіть. Моліться. Любіть

Під впливом батьків, які непохитно вірили в Ісуса, зірка легкої атлетики Джессі Оуенс жив як відважний муж віри. Під час Олімпійських ігор у 1936 році в Берліні Оуенс, один з декількох афроамериканців у команді США, отримав чотири золоті медалі у присутності сповнених ненависті нацистів та їхнього лідера Адольфа Гітлера. Він також потоваришував з німецьким атлетом Луцом Лонгом. Жива віра Оуенса в оточенні нацистської пропаганди справила вплив на життя Луца. Згодом Лонг написав Оуенсу: “Тоді в Берліні, коли я вперше розмовляв з тобою, коли ти стояв на колінах, я знав, що ти молився… Думаю, що я можу повірити в Бога”.

Причина для співу

Для людини, яка, так би мовити, живе за законом честі, це було великою невдачею. Що ж я зробив? Я заснув. Якщо наші діти ввечері кудись ідуть, вони мають повернутися додому у визначений час. Вони слухняні діти, однак я маю звичку не лягати спати, допоки не почую, як вони повернули ручку вхідних дверей. Я хочу знати, що вони вдома в безпеці. Я не зобов’язаний це робити, однак я так вирішив. Втім одного разу я прокинувся, коли дочка з посмішкою промовила: “Татку, я в безпеці. Ти можеш іти лягати спати”. Незважаючи на добрі наміри, іноді батьки засинають на своїх постах. Мені було дуже соромно, і в той же час це була звичайна людська слабкість.

Другий шанс

У велосипедному магазині “Другий шанс” неподалік від нас волонтери ремонтують старі велосипеди і дарують їх бідним дітям. Засновник магазину Ерні Кларк також дарує велосипеди бідним дорослим, в тому числі безпритульним, інвалідам і ветеранам війни, яким складно адаптуватися у цивільному житті. Другий шанс отримують не тільки велосипеди. Іноді одержувачі також отримують новий початок. Один ветеран на новому велосипеді поїхав на співбесіду з роботодавцем.

Здивовані мудрістю

“Схоже, чим більше я дорослішаю, тим мудрішим ти стаєш. Іноді, розмовляючи зі своїм сином, я навіть чую зі своїх вуст твої слова!”