У велосипедному магазині “Другий шанс” неподалік від нас волонтери ремонтують старі велосипеди і дарують їх бідним дітям. Засновник магазину Ерні Кларк також дарує велосипеди бідним дорослим, в тому числі безпритульним, інвалідам і ветеранам війни, яким складно адаптуватися у цивільному житті. Другий шанс отримують не тільки велосипеди. Іноді одержувачі також отримують новий початок. Один ветеран на новому велосипеді поїхав на співбесіду з роботодавцем.

Другий шанс може змінити життя людини, особливо, коли цей шанс дає Бог. Пророк Михей вихваляв це милосердя в той час, коли ізраїльський народ потопав у хабарництві, шахрайстві та інших гріхах. Михей тужив: “Згинув побожний з землі, і нема поміж людьми правдивого” (Мих. 7:2).

Пророк Михей знав, що Бог справедливо покарає зло. Однак у Своїй любові Він дарує другий шанс тим, хто розкається. Вражений такою любов’ю, Михей запитує: “Хто Бог інший, як Ти, що прощає провину і пробачує прогріх останку спадку Свого?” (Мих. 7:18).

Ми також можемо радіти, що Бог не залишає нас через наші гріхи, якщо ми просимо прощення. Михей сказав про Бога: “Знов над нами Він змилується, наші провини потопче, – Ти кинеш у морську глибочінь усі наші гріхи” (Мих. 7:19).

Божа любов дарує другий шанс усім, хто Його шукає.