“Схоже, чим більше я дорослішаю, тим мудрішим ти стаєш. Іноді, розмовляючи зі своїм сином, я навіть чую зі своїх вуст твої слова!”

Відвертість моєї дочки розсмішила мене. Подібні відчуття я мав і до своїх батьків. Виховуючи дітей, я часто вживав їхні слова. Коли я став татом, мій погляд на батьківську мудрість змінився. Те, що колись я вважав за безглуздя, виявилося значно мудрішим, ніж я думав; просто я спочатку цього не зрозумів.

Біблія говорить: “Бо Боже й немудре − розумніше воно від людей, а Боже немічне − сильніше воно від людей!” (1 Кор. 1:25). “Через те ж, що світ мудрістю не зрозумів Бога в мудрості Божій, то Богові вгодно було спасти віруючих через дурість проповіді” (1 Кор. 1:21), бо ми проповідуємо Христа розп’ятого.

У Бога завжди є способи нас здивувати. Світ очікував переможного царя, однак Син Божий прийшов страждаючим слугою і помер принизливою смертю на хресті перед тим, як воскреснути у неймовірній славі.

У Божій мудрості смирення цінніше за гордість, а любов показує його цінність через незаслужену милість і доброту. Через хресну смерть наш непереможний Месія став останньою жертвою, щоб “завжди… спасати” (Євр. 7:25) усіх, хто в Нього повірить!