Мене запросили на зустріч з всесвітньо відомим піаністом. Оскільки я зростав зануреним у музику, граючи на скрипці і піаніно, а також співаючи соло в церкві та на інших заходах, я радів цій можливості.

Прибувши на зустріч з піаністом, я дізнався, що він трохи розмовляє англійською. На мій подив він запропонував мені зіграти на віолончелі, на інструменті, якого я ніколи не торкався. Він наполіг, аби я зіграв, тоді як він сам буде мені акомпанувати. Я проскрипів кілька нот, намагаючись імітувати своє навчання гри на скрипці. Зрештою, після усвідомлення моєї неспроможності ми розійшлись.

Прокинувшись, я зрозумів, що це був сон. Але в моїй голові ще деякий час звучало питання: “Чому ти не сказав йому, що можеш співати?”

Бог спорядив нас для розвитку своїх природних талантів і духовних дарів для служіння іншим (1 Кор. 12:7). Завдяки молитовному вивченню Біблії і мудрим порадам інших ми можемо краще зрозуміти свій унікальний духовний дар (або дари). Апостол Павло нагадує, яким би не був наш духовний дар, ми повинні приділити час його виявленню і застосовувати його, знаючи, що Дух розподіляє дари так, “як Він хоче” (в. 11).

Давайте використовувати “голоси”, які нам дав Святий Дух, для хваління Бога і служіння іншим віруючим в Ісуса Христа.