Під впливом батьків, які непохитно вірили в Ісуса, зірка легкої атлетики Джессі Оуенс жив як відважний муж віри. Під час Олімпійських ігор у 1936 році в Берліні Оуенс, один з декількох афроамериканців у команді США, отримав чотири золоті медалі у присутності сповнених ненависті нацистів та їхнього лідера Адольфа Гітлера. Він також потоваришував з німецьким атлетом Луцом Лонгом. Жива віра Оуенса в оточенні нацистської пропаганди справила вплив на життя Луца. Згодом Лонг написав Оуенсу: “Тоді в Берліні, коли я вперше розмовляв з тобою, коли ти стояв на колінах, я знав, що ти молився… Думаю, що я можу повірити в Бога”.

Оуенс показав, як віруючі можуть відгукнутися на заклик апостола Павла: “Ненавидьте зло та… любіть один одного братньою любов’ю” (Рим. 12:9-10). На навколишнє зло Оуенс міг відгукнутися ненавистю, однак він вирішив жити вірою і виявити любов до чоловіка, який згодом стане його другом і зрештою думатиме про віру в Бога. Оскільки Божий народ вирішив “перебувати в молитві” (в. 12), Господь допомагає нам “думати між собою однаково” (в. 16).

Якщо ми покладаємося на молитву, то можемо жити вірою і виявляти любов до всіх, хто створений за Божим образом. Якщо ми просимо Бога, Він допоможе нам зруйнувати бар’єри і збудувати мости миру з нашими ближніми.