Дев’ятого листопада 1989 року світ приголомшила новина про падіння Берлінської стіни. Стіну, яка розділяла Берлін і всю Німеччину, повалили, а місто, яке було розділене двадцять вісім років, возз’єдналося знову. Хоч епіцентром радості була Німеччина, її розділяв увесь світ. Відбулось щось велике!

Повернення Ізраїлю на батьківщину в 538 році до Р.Х. після майже сімдесятирічного вигнання також було важливою подією. Псалом 126 починається зі згадки про радісний період в історії Ізраїлю. Подія позначена сміхом, радісним співом і міжнародним визнанням, що Бог вчинив для Свого народу великі діла (Пс. 126:2). Яким був відгук одержувачів Його рятівного милосердя? Божі великі діла викликали велику радість (в. 3). Крім того, Його минулі діла стали підставою для нових молитов за теперішній час і яскраву надію на майбутнє (Пс. 126:4-6).

Вам і мені не потрібно далеко ходити за прикладами великих Божих діл, особливо, якщо ми віримо в Бога через Його Сина Ісуса Христа. Християнський автор гімнів дев’ятнадцятого століття Фанні Кросбі висловила цей настрій, написавши: “Він навчив нас великим ділам, Він вчинив великі діла, і велика наша радість у Сині Ісусі”. Так, слава Богу за великі діла, які Він вчинив!