Десмонд Досс був покликаний на Другу світову війну без права носіння зброї. Хоч релігійні переконання і не дозволяли йому носити зброю, проте Досс вправно служив військовим медиком. В одній із битв він під шквальним вогнем ворога відтягнув у безпечне місце сімдесят п’ять поранених солдатів з його підрозділу. Його історія відтворена у фільмі “З міркувань совісті”.

До переліку героїв християнської віри належать такі мужні особистості, як Авраам, Мойсей, Давид, Ілля, Петро і Павло. Втім також є неоспівані герої, як Йосип з Аріматеї та Никодим, які, ризикуючи своїм становищем юдейських лідерів, узяли розіп’яте тіло Христа і належним чином поховали (Ів. 19:40-42). Таку сміливість виявили Йосип, побожний таємний учень Ісуса, та Никодим, який одного разу наважився прийти до Нього вночі (Ів. 19:38-39). Але більше вражає те, що вони зайняли свою позицію віри ще до переможного воскресіння Ісуса Христа. Чому?

Можливо, спосіб Ісусової смерті й супроводжуючі події (Мт. 27:50-54) зміцнили хитку віру цих побожних послідовників. А може, вони навчились зосереджуватися на тому, Ким є Бог, а не на тому, що може зробити їм людина. Яким би не було їхнє натхнення, наслідуймо їхній приклад і виявляймо мужність, беручи на себе ризики віри в нашого Бога.