Мене надихає пісня кантрі-співака Тіма Макгро “Живи так, наче ти помираєш”. У ній він описує “перелік бажань”, які людина втілила після отримання поганих новин про своє здоров’я. Людина також вирішила більше любити і прощати інших, розмовляти з ними більш лагідно. Згідно з піснею, ми краще живемо, якщо знаємо, що наше життя невдовзі скінчиться.

Пісня нагадує про обмеженість нашого часу. Важливо не відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні, бо колись наші “завтра” закінчаться. Це особливо нагально для віруючих в Ісуса Христа, які вірять, що Він може повернутися у будь-яку мить (можливо, в ту саму мить, коли ви читаєте це речення). Ісус закликає нас до готовності, щоб ми не жили, як п’ять “нерозумних” дів, які виявилися неготовими до зустрічі з нареченим (Мт. 25:6-10).

Однак пісня Макгро оповідає не про все. Для нас, тих хто любить Господа Ісуса, “завтра” ніколи не скінчиться. Ісус сказав: “Я воскресення й життя. Хто вірує в Мене, – хоч і вмре, буде жити. І кожен, хто живе та хто вірує в Мене, – повіки не вмре” (Ів. 11:25-26). Наше життя у Ньому ніколи не закінчується.

Отже, не живіть так, наче ви помираєте. Тому що це не так. Натомість живіть так, наче Ісус уже йде. Бо Він справді йде!