Після закінчення коледжу мене найняла технологічно-консалтингова фірма, хоч я не могла написати жодного рядка комп’ютерного коду і мало розумілася на бізнесі. Під час співбесіди я дізналася, що компанія не робить великий акцент на досвіді. Натомість цінуються такі риси як спроможність творчо вирішувати проблеми, виявляти розсудливість і здатність працювати в команді. Компанія вважала, що нові робітники зможуть оволодіти необхідними вміннями, якщо вони є тими людьми, яких шукає фірма.

У Ноя не було належного резюме для роботи по побудові ковчега. Він не будував човни і навіть не був теслярем. Ной був фермером, людиною, яка комфортно почувалася в забрудненій сорочці з плугом в руках. Однак, коли Бог вирішував, що робити зі злом у тогочасному світі, Ной вирізнявся, бо він “з Богом ходив” (Бут. 6:9). Бог цінував сприйнятливість Ноєвого серця і силу протистояти навколишній аморальності та чинити правильні речі.

Коли на нашому шляху з’являються можливості для служіння Богу, ми можемо відчувати себе недостатньо кваліфікованими для цієї роботи. На щастя, Бога цікавлять не тільки наші вміння. Він цінує наш характер, любов до Нього і готовність довіряти Йому. Якщо Святий Дух розвинув у нас ці риси, Бог може по-різному використати нас задля здійснення Своєї волі на землі.