Ідучи за екскурсоводом у парку, я робила помітки, в той час як він розповідав про рослини Багамського первісного лісу. Він розповів, які дерева треба оминати. За його словами, отруйна кора дерева виділяє чорний сік, який викликає болісний і сверблячий висип. Однак хвилюватися не треба! Зазвичай поряд росте протиотрута. “Відріжте червону кору камедного дерева, – сказав він, – і потріть її соком висип. Він відразу почне зникати”.

Від подиву я ледь не випустила з рук свій олівець. Я не очікувала в лісі побачити картину спасіння. Однак у червоній корі камедного дерева я побачила прообраз Ісуса Христа. Він − готовий засіб від отрути гріха, де б той не був. Кров Ісуса зцілює подібно до червоної кори цього дерева.

Пророк Ісая усвідомлював потребу людства у зціленні. Ми уражені висипом гріха. Ісая обіцяв, що зцілення нам дарує “страдник”, Який візьме на Себе нашу хворобу (Іс. 53:3). Цим страдником був Господь Ісус. Ми були хворі, однак Христос виявив бажання понести наш біль. Якщо ми віримо у Нього, ми зцілюємося від хвороби гріха (в. 5). Може знадобитися ціле життя, щоб навчитися жити життям зцілених − визнавати свої гріхи і відкидати їх заради нашої нової сутності. Але завдяки Христу це можливо.