Виставка скульптора Лізи Шеферд “Очікування” була описана кореспондентом газети “Boston Globe” як та, що “пробуджує спогади про все дорогоцінне, світле і вічне в житті”. На цю виставку Шеферд надихнув час, який вона провела біля ліжка помираючого батька. Через виставку вона намагається передати глибоку тугу, пустоту від втрати і крихке почуття, що улюблені люди просто опинилися поза досяжністю.

Ідея дорогоцінності смерті може здатися парадоксальною, однак псалмоспівець каже: “Дорога в очах Господа смерть богобійних Його” (Пс. 115:6). Бог високо цінує смерть Своїх обраних, тому що після їх відходу з землі Він зустрічає їх вдома.

Хто ці богобійні святі? За словами псалмоспівця, вони служать Богу із вдячністю за Його порятунок, вони кличуть Його Ім’я, вони додержують слів, які кажуть перед Ним (Пс. 115:7-9). Ці дії свідчать про свідомий вибір перебувати з Богом, приймати свободу, яку Він пропонує, і розвивати стосунки з Ним.

Завдяки цьому ми перебуваємо в товаристві Ісуса Христа, Який є “дорогоцінним” і Якого вибрав Бог, бо сказано в Писанні: “Ось кладу Я на Сіоні Каменя вибраного, наріжного, дорогоцінного, і хто вірує в Нього, той не буде осоромлений” (1 Петр. 2:4-6). Якщо ми довірили себе Богу, наше відбуття із цього життя дорогоцінне в Його очах.