Місяць: Квітень 2020

Справді вільні

У фільмі “Амістад” розповідається про події 1839 року, коли раби із західної Африки підняли бунт на кораблі, що перевозив їх, вбивши капітана і частину команди. Врешті-решт їх знову захопили, помістили до в’язниці, а потім доставили в суд. У незабутній сцені лідер рабів, Сінке, палко благає: “Дайте нам свободу!” Три простих слова, які з усе більшим запалом ламаною англійською мовою повторював закований в кайдани чоловік, зрештою заглушили судову залу. Справедливість перемогла. Людей звільнили.

Поруч із вами

Працівники єрусалимської пошти щодня перебирають купи недоставлених листів, намагаючись все таки передати кожен лист адресату. Багато з цих листів опиняються у спеціально позначеній скрині під назвою “Листи до Бога”.

Славімо Його!

Кожен день о 15:16 на мобільному телефоні Шеллі дзвонить будильник, після чого вона влаштовує собі перерву для прославлення Господа. Шеллі дякує і славить Бога за Його доброту. Протягом усього дня вона теж спілкується з Богом. Але ця перерва їй подобається особливо, бо вона дає їй можливість глибше відчути близькі стосунки зі своїм Творцем.

Через води

Фільм “Вільний штат Джонса” розповідає про громадянську війну в США. У центрі сюжету – історія Ньютона Найта та кількох дезертирів-конфедератів, а також рабів, які допомагали Армії Союзу, а потім протистояли рабовласникам. Багато хто вважає Найта героєм, однак перед тим, як ним стати, двоє рабів врятували йому життя після дезертирства. Вони віднесли його в безлюдну болотисту місцевість і лікували рану на нозі, яку він отримав, тікаючи від війська Конфедерації. Якби вони його залишили, він би помер.

Спів Отця

Денді подобається підбадьорювати людей своїм співом. Одного разу ми обідали в його улюбленому ресторані, і він помітив, що в офіціантки був дуже важкий день. Він задав їй кілька питань і потім, щоб розвеселити її, почав тихо співати просту веселу пісню. “Добрий сер, ви просто підняли мені настрій. Дуже вам дякую”, – зі щирою усмішкою промовила вона, записуючи наше замовлення.

Назустріч проблемам

Том побіг за злочинцями, які вкрали велосипед у його бідного друга. У нього не було плану. Він лише знав, що мав повернути велосипед. На його подив, три крадії, побачивши його, кинули велосипед і втекли. Том полегшено і гордовито підняв велосипед, а потім повернувся назад. Саме тоді він побачив Джеффа, свого мускулистого друга, який біг позаду нього.

Ідеально розташовані

Глибоко стурбований, я встав серед ночі і почав ходити по кімнаті й молитися. Відверто кажучи, я молився не в упокоренні перед Богом. Я злився і ставив Богу питання. Не відчувши полегшення, я сів і почав розглядати крізь вікно нічне небо. Мою увагу несподівано привернув пояс Оріона – три ідеально розташовані зірки, які часто можна побачити ясними ночами. Я був достатньо обізнаний в астрономії, аби розуміти, що відстань між цими трьома зірками складала сотні світлових років.