Місяць: Лютий 2020

Секрет

Іноді я підозрюю, що мій кіт Хіткліфф страждає від страху щось упустити. Коли я приходжу додому з продуктами, він біжить оглядати вміст пакетів. Коли я нарізаю овочі, він стає на задні лапи, придивляючись до продуктів і просячи мене щось йому дати. Однак коли я даю Хіткліффу те, що його привабило, він швидко втрачає інтерес і йде геть, наче його образили.

Віра для терпіння

В 1914 році Ернест Шеклтон (1874–1922) керував невдалою експедицією до Антарктики. Коли його корабель, доречно названий “Витривалість” , потрапив у пастку крижаних брил в морі Уедделла, необхідно було мати терпіння, щоб вижити. Не маючи зв’язку з рештою світу, Шеклтон і його команда використали рятувальні човни, аби дістатися до найближчого берега, до острова Елефант. Хоча більшість членів команди залишилася позаду острова, Шеклтон разом із п’ятьма членами екіпажу два тижні плив (800 миль) по океану до Південної Георгії по допомогу для тих, хто залишився позаду. “Невдала” експедиція стала переможним включенням в історичні книги, коли вся команда Шеклтона вижила завдяки його мужності і терпінню.

Несподівана зміна

В січні 1943 року теплий вітер Чинук налетів на місто Спірфіш (штат Південна Дакота), стрімко піднявши температуру від –20°С до +7°C. Ці круті погодні зміни (коливання в 27 градусів) тривали лише дві хвилини. А найбільша різниця в температурах за 24-годинний період була зафіксована 15 січня 1972 року в Ломі (штат Монтана, США) і склала п’ятдесят сім градусів: з –48°С до + 9°С.

Радісні думки

У збірці інтерв’ю Білла Шапіро “Що ми зберігаємо” кожна людина розповідає про єдину річ, яка є настільки важливою і приносить таку радість, що вона ніколи б з нею не розлучилася.

Багатіти в Бога

Мої батьки в дитинстві зазнали злиднів у період Великої депресії. Внаслідок цього вони стали ощадливими і розумно витрачали зароблені кошти. Водночас батьки ніколи не були пожадливими. Вони охоче жертвували на церковні потреби і допомагали нужденним.

Звільнений Ісусом

“Я так довго жив зі своєю матір’ю, що вона переїхала!” Ці слова промовив Kей Cі, чиє життя до увірування в Ісуса було не надто добрим. Він відверто визнає, що на додачу до наркотичної залежності він також крав, навіть у близьких. Тепер усе це в минулому, і він згадує про це, відмічаючи роки, місяці і дні відтоді, як був прощений Богом. Коли ми з Кей Сі регулярно вивчаємо Боже Слово, я бачу перед собою змінену людину.

Простромлена любов

Вона дзвонила. Вона писала повідомлення. Тепер Карла стояла біля зачинених воріт свого брата, не в змозі достукатися до нього. Її брат, пригноблений депресією і битвою із залежністю, зачинився у своєму домі. Відчайдушно намагаючись порушити самоізоляцію брата, Карла зібрала в пакунок його улюблену їжу разом з підбадьорливими біблійними текстами і спустила через паркан.