В січні 1943 року теплий вітер Чинук налетів на місто Спірфіш (штат Південна Дакота), стрімко піднявши температуру від –20°С до +7°C. Ці круті погодні зміни (коливання в 27 градусів) тривали лише дві хвилини. А найбільша різниця в температурах за 24-годинний період була зафіксована 15 січня 1972 року в Ломі (штат Монтана, США) і склала п’ятдесят сім градусів: з –48°С до + 9°С.

Втім, різкі зміни – це не тільки погодний феномен. Іноді у цьому полягає сама суть життя. Апостол Яків нагадує: “Ану тепер ви, що говорите: «Сьогодні чи взавтра ми підем у те чи те місто, і там рік проживемо, та будемо торгувати й заробляти», ви, що не відаєте, що трапиться взавтра” (Як. 4:13-14). Несподівана втрата. Неочікуваний діагноз. Фінансова невдача. Раптові зміни.

Життя – це подорож з багатьма непередбачуваними елементами. Саме тому апостол Яків закликає відкласти “гордощі” (Як. 4:16), які залишають Всемогутнього Бога поза увагою, і говорити наступним чином: “Як схоче Господь та будемо живі, то зробимо це або те” (Як. 4:15). Попри непевність життєвих подій, певним є одне – Бог ніколи не залишить нас у будь-яких неочікуваних моментах життя. Він – єдиний, Хто залишається незмінним протягом усього життя.