Місяць: Січень 2020

Ішла, ішла і пішла

Пустотливий художник Бенксі вигадав ще один розіграш. Його картину “Дівчинка з повітряною кулею” продали за один мільйон фунтів на аукціоні “Сотбіс” в Лондоні. Майже одразу після того, як аукціоніст викрикнув: “Продано!”, спрацювала сигналізація, і картина була розрізана вмонтованим у раму шредером. Бенксі показав фото покупців, у яких аж дух перехопило від знищеного шедевру, підписавши це: “Ішла, ішла і пішла”.

Зміцнюючи слабкі коліна

В дитинстві мені здавалося, що пісня “Він подивився повз мої провини і побачив мою потребу”, яка написана Дотті Рамбо в 1967 році, називалася “Він подивився повз мої провини і побачив мої коліна”. Керуючись дитячою логікою, я дивувалася, чому Бог має дивитися на коліна. Можливо, тому що вони були слабкі? Пізніше я дізналася, що Дотті написала цю пісню про Божу безумовну любов у відповідь на переконання її брата Едді, що він не гідний любові через свої погані вчинки. Дотті запевнила його, що Бог бачив його слабкість, однак все одно любив.

Життя з достатком

Йшов 1918 рік, наближалося закінчення Першої світової війни. Фотограф Ерік Енстром в цей час складав альбом зі своїх робіт. Він хотів включити фотографію, яка б передавала відчуття повноти у спустошливий для багатьох людей час. На його тепер улюбленому фото старий бородатий чоловік сидить за столом. Він схилив голову і молитовно склав руки. На столі перед ним лежить лише книга, окуляри, миска каші, буханка хліба і ніж. Ні більш, ні менш.

Старий глиняний горщик

Протягом свого життя я назбирав багато старих глиняних горщиків. Мій улюблений горщик був викопаний на місці, що датується часом Авраама. Це, щонайменше, одна річ у нашому домі, яка старша за мене! Цей горщик мало чим приваблює: він заплямований, тріснутий, з щербинами і потребує доброї чистки. Він нагадує мені, що я людина, яка створена з пороху. Попри свою ламкість і слабкість я несу в собі неймовірно дорогоцінний скарб – присутність Ісуса Христа. “Ми маємо скарб цей у посудинах глиняних” (2 Кор. 4:7).

Лава дружби

В африканській країні Зімбабве наслідки війни і високий рівень безробіття можуть залишити людей у відчаї, якщо вони не віднайдуть надію на “лаві дружби”. Безнадійні люди можуть піти туди, щоб поспілкуватися з навченими літніми жінками, які знають як допомогти людям боротися з депресією, що на місцевій мові Шона називається куфунгісиса, тобто “надмірно думати”.

Направляймо дітей до Бога

Відвертий атеїст вважає, що батьки, які навчають дітей релігії так, наче це справді істина, діють аморально. Він навіть твердить, що батьки, які передають свою віру дітям, вчиняють над ними насилля. Попри крайність цих поглядів, я чую від батьків про їхні вагання сміливо вести дітей до віри. Хоча більшість із нас охоче сподіваються передати дітям свій погляд на політику, харчування або спорт, дехто чомусь по-іншому дивиться на переконання стосовно Бога.