В африканській країні Зімбабве наслідки війни і високий рівень безробіття можуть залишити людей у відчаї, якщо вони не віднайдуть надію на “лаві дружби”. Безнадійні люди можуть піти туди, щоб поспілкуватися з навченими літніми жінками, які знають як допомогти людям боротися з депресією, що на місцевій мові Шона називається куфунгісиса, тобто “надмірно думати”.

Проект “Лава дружби” запровадили і в інших місцях, включаючи Занзібар, Лондон і Нью-Йорк. “Ми були в захваті від результатів”, – сказав один лондонський дослідник. Нью-йоркський консультант також підтверджує: “Ви і не помітите, що перебуваєте не на лаві, а у теплому спілкуванні з тим, хто небайдужий”.

Проект нагадує про тепло і подив під час спілкування з Всемогутнім Богом. Для спілкування з Богом Мойсей збудував не лаву, а скинію зборів. Там “говорив Господь до Мойсея лице в лице, як говорить хто до друга свого” (Вих. 33:11). Його помічник Ісус Навин навіть не виходив із середини скинії, можливо тому, що дуже цінував час з Богом (в. 11).

Тепер ми більше не потребуємо скинії зборів. Господь Ісус наблизив нас до Отця. Він сказав: “Вас назвав друзями Я, бо Я вам об’явив усе те, що почув від Мого Отця” (Ів. 15:15). Так, Бог чекає нас. Він – наймудріший помічник для наших сердець і самий кращий Друг. Поговоріть з Ним прямо зараз.