Відвертий атеїст вважає, що батьки, які навчають дітей релігії так, наче це справді істина, діють аморально. Він навіть твердить, що батьки, які передають свою віру дітям, вчиняють над ними насилля. Попри крайність цих поглядів, я чую від батьків про їхні вагання сміливо вести дітей до віри. Хоча більшість із нас охоче сподіваються передати дітям свій погляд на політику, харчування або спорт, дехто чомусь по-іншому дивиться на переконання стосовно Бога.

Натомість апостол Павло написав, як Тимофій був навчений “з дитинства Писанню святому, що може зробити тебе мудрим на спасіння вірою в Христа Ісуса” (2 Тим. 3:15). Тимофій не прийшов до віри без сторонньої допомоги. Його мати дбайливо направляла серце сина до Бога. Потім він продовжував триматися того, чого був навчений (2 Тим. 3:14). Якщо Бог є життям і джерелом істинної мудрості, тоді нам важливо лагідно культивувати в наших родинах любов до Бога.

На наших дітей впливає багато систем вірувань. Телешоу, фільми, музика, вчителі, друзі та засоби масової інформації несуть припущення (очевидні або приховані) стосовно віри, здійснюючи свій вплив. Не будемо мовчати. Пізнана нами краса і благодать спонукає нас направляти дітей до Бога.