Місяць: Грудень 2019

Чудовий плід

“Діти повинні мати можливість сіяти насіння усюди, де забажають, і спостерігати, що воно вродить”, – радить Ребекка Лемос-Отеро, засновниця організації “Міські квіти” . Хоча такий підхід – не кращий приклад акуратного садівництва, проте він відображає той факт, що кожне насіння має потенціал дарувати життя. Починаючи з 2004 року, організація “Міські квіти” насаджує сади у школах та на околицях бідних районів. Через садівництво діти дізнаються про поживні речовини та привчаються до праці. Ребекка каже: “Наявність у межах міста чудового зеленого простору… надає можливість дітям проводити час на вулиці, займаючись чимось продуктивним і прекрасним”.

Задуманий недолік

На східному боці Єрусалима є природне джерело. В давнину воно було єдиним джерелом води в місті і перебувало за межами міських стін. У цьому полягала головна вразливість Єрусалима. Це означало, що у випадку неспроможності захопити місто, ворог міг змусити його до капітуляції, відвівши або запрудивши джерело.

Омиті в любові

У маленькій церкві в Південній Каліфорнії віруючі побачили можливість практичним способом виявити Божу любов. Вони зібралися в місцевій пральні, щоб послужити громаді, перучи одежу для нужденних. Віруючі випрали і поскладали одежу. Іноді вони забезпечували одержувачів гарячою їжею або пакетами з продуктами.

Ніколи не забуті

Коли діти зажадали від мене підтвердити моє уміння гри на фортепіано, я сіла і почала грати гаму до-мажор. Я грала на інструменті майже двадцять років тому, і мене здивувало, що я й досі пам’ятала, як треба грати! Ставши сміливішою, я напам’ять зіграла ще сім різних гам. Я була вражена! За роки навчання мої пальці настільки “запам’ятали” ноти і техніку, що автоматично знали, що треба робити.

Скеровані Його Словом

Першою роботою Пола Арнольдса на BBC в Лондоні було створення “звуків кроків” в радіопостановках. Якщо актори читали сцену прогулянки, Пол, як асистент режисера, мав відтворювати звук ходьби, слідкуючи за відповідністю своїх кроків голосу актора і його словам. Пол пояснював, що основне завдання полягало в узгодженні своїх дій з актором в оповіданні, “щоб ми працювали, як одна людина”.

Велика плутанина

В книзі “Заклик до служіння” автор Роберт Колс, досліджуючи причини нашого служіння, розповідає зворушливу історію про служіння літньої жінки. Працюючи водієм автобуса, вона виявляла надзвичайну турботу про дітей, яких возила до школи кожного дня. Жінка питала їх про домашнє завдання і раділа їхнім успіхам. “Я хочу, аби діти досягнули успіху в житті”, – пояснювала вона свою мотивацію. Втім існувала ще одна причина.

Зростаємо в жертовності

“Я приготував тобі подарунок!” – радісно вигукнув мій дворічний онук, поклавши мені в руки коробку. “Він сам її вибрав”, – сказала з усмішкою моя дружина.