В дитинстві мені здавалося, що пісня “Він подивився повз мої провини і побачив мою потребу”, яка написана Дотті Рамбо в 1967 році, називалася “Він подивився повз мої провини і побачив мої коліна”. Керуючись дитячою логікою, я дивувалася, чому Бог має дивитися на коліна. Можливо, тому що вони були слабкі? Пізніше я дізналася, що Дотті написала цю пісню про Божу безумовну любов у відповідь на переконання її брата Едді, що він не гідний любові через свої погані вчинки. Дотті запевнила його, що Бог бачив його слабкість, однак все одно любив.

Божу безумовну любов видно у багатьох важких моментах в історії ізраїльського народу. Бог посилав пророків, подібних Ісаї, з посланнями до Свого свавільного народу. В 35-му розділі книги Ісаї пророк говорить про надію на Боже відновлення. Підбадьоренням, яке слідує за прийняттям надії, являються наступні слова: “Зміцніть руки охлялі, і підкріпіть спотикливі коліна” (в. 3). Завдяки отриманому підбадьоренню Божий народ зможе підбадьорювати інших. Через це пророк Ісая в 4-му вірші наставляє: “Скажіть тим, що вони боязливого серця: «Будьте міцні, не лякайтесь!»”

У вас підкошуються коліна? Зверніться до свого Небесного Отця. Він зміцнить вас істиною Писання і силою Своєї присутності. А після цього ви зможете підбадьорювати інших.