Без мобільного зв’язку і карти нам лишалося лише керуватися спогадами схеми маршруту, яку ми бачили на початку шляху. Більше ніж за годину ми нарешті вибралися з лісу на автостоянку. Пропустивши поворот, який би суттєво скоротив шлях, ми йшли значно довше.

Так само і в духовному житті. Нам треба питати не лише про те, чи це правильно, чи неправильно, а й куди це приведе. Псалом 1 показує два способи життя – праведних (тих, хто любить Бога) і безбожних (хто вороже ставиться до тих, хто любить Бога). Праведні подібні до дерева, яке над водним потоком посаджене, що родить свій плід своєчасно, і листя якого не в’яне. А безбожні – як полова, що вітер її розвіває! (Пс. 1:3-4). Псалом показує, що є справжнім процвітанням. Воно проявляється у житті тих, хто цілковито покладається на Господа.

Як стати такою людиною? Псалом 1, зокрема, спонукає залишити згубні стосунки і погані звички, та втішатися Божими настановами (Пс. 1:2). Зрештою причина нашого процвітання полягає у Божій уважності до нас: “Дорогу-бо праведних знає Господь” (Пс. 1:6).

Довірте свій шлях Богу, і нехай Він перенаправить вас зі старого способу життя, який веде в нікуди. Дозвольте Святому Письму стати рікою, яка живить кореневу систему вашого серця.