Місяць: Червень 2020

Живучи у вирі життя

“Ті, що зліва, три рази потужно змахніть веслами!” – кричав наш інструктор з рафтингу. Ті зі свого боку занурили весла, виштовхуючи наш човен з виру. Через декілька годин ми усвідомили, наскільки важливим було дотримання вказівок нашого провідника. Його гучний голос допоміг шістьом людям з невеликим досвідом у рафтингу безпечно пройти бурхливу річку.

Просто спитайте

Лікар сказав їй, що відшарування сітківки ока вилікувати неможливо. Однак після того, як жінка п’ятнадцять років прожила без зору, вивчила шрифт Брайля і пересувалася з палицею та зі спеціально навченою собакою, її життя змінилося завдяки простому питанню, яке її чоловік задав іншому лікарю-окулісту: “Чи можна допомогти дружині?” Відповідь була: “Так”. Лікар виявив, що у жінки була катаракта, яку він видалив з правого ока. Коли на наступний день з її правого ока зняли пов’язку, її зір був сто відсотків. Операція на лівому оці дала такий самий результат.

Надія на навернення

Здавалося, що цей чоловік не виправиться ніколи. Йому інкримінували 8 випадків стрілянини зі вбивством шістьох людей, а також 1500 підпалів, якими він тероризував Нью-Йорк у 1970-х роках. На місці злочину він залишав листи, в яких висміював поліцію. Зрештою чоловіка затримали і присудили по 25 років ув’язнення за кожне вбивство.

Передана любов

Моя дочка захопилася Ненсі Дрю, літературною героїнею детективних романів. За останні три тижні вона прочитала щонайменше дюжину книг про дівчину-детектива. Їй дуже подобаються детективні історії. Я також любила читати оповіді про Ненсі Дрю. Серія цих книг, які моя мати читала ще в 1960-х роках, і досі стоїть на полиці у неї вдома.

Забитися знову

У 2012 році Філліпс, Крейг і Дін випустили пісню “Скажи своєму серцю забитися знову”. На написання пісні їх надихнула реальна історія про кардіохірурга. Після того, як хірург вийняв серце пацієнтки і зробив на ньому операцію, він повернув серце до її грудної клітки і почав обережно масажувати, аби повернути його до життя. Однак серце не забилося. Хірург вжив більш інтенсивних заходів, однак серце все одно не билося. Зрештою, хірург став навколішки біля непритомної пацієнтки і сказав їй: “Міс Джонсон, це ваш хірург. Операція пройшла дуже вдало. Ваше серце полагоджене. Тепер скажіть своєму серцю забитися знову”. І її серце почало битися.

Глибоко вкорінена віра

Понад шістсот років “священний дуб” ріс біля пресвітеріанської церкви в Нью-Джерсі, допоки не виникла потреба спиляти його з міркувань безпеки. Звивисті гілки дерева сягали вшир і вгору. Прохолодний вітерець шелестів його зеленим листям. Сонячні промені зазирали крізь утворені вітром щілини, створюючи миготіння світла на тіні від дерева. Однак справжня велич дуба ховалася під поверхнею землі – його коренева система. Головний корінь росте вертикально, забезпечуючи постійне живлення. Зі стрижневого кореня горизонтально відходить безліч інших коренів, які постійно забезпечують дерево вологою та поживними речовинами. Ця складна коренева система часто стає масивнішою, ніж сам дуб, та зберігає його стовбур міцним.

Сплачений борг

Вони були приголомшені. Саме так можна описати реакцію людей під час церемонії вручення дипломів 2019 року в Морхаус-коледжі (штат Джорджія). Перший виступаючий оголосив, що його сім’я жертвує кілька мільйонів доларів, щоб погасити борги всіх випускників. Приголомшені випускники, один з яких заборгував цілих сто тисяч доларів, плакали і вигукували від радості.