Лікар сказав їй, що відшарування сітківки ока вилікувати неможливо. Однак після того, як жінка п’ятнадцять років прожила без зору, вивчила шрифт Брайля і пересувалася з палицею та зі спеціально навченою собакою, її життя змінилося завдяки простому питанню, яке її чоловік задав іншому лікарю-окулісту: “Чи можна допомогти дружині?” Відповідь була: “Так”. Лікар виявив, що у жінки була катаракта, яку він видалив з правого ока. Коли на наступний день з її правого ока зняли пов’язку, її зір був сто відсотків. Операція на лівому оці дала такий самий результат.

Просте питання також змінило життя Наамана, могутнього воєначальника, який був прокаженим. Спочатку Наамана розлютили настанови Єлисея: “Іди, і вимиєшся сім раз у Йордані, і вигоїться тіло твоє” (2 Цар. 5:10). Однак слуги Наамана задали йому просте питання: “Коли б велику річ говорив тобі той пророк, чи ж ти не зробив би?” (в. 13). Тоді Нааман обмився і “сталося тіло його, як тіло малого хлопця, – і став він чистий” (в. 14).

Іноді ми ніяк не можемо вирішити проблему, тому що не питаємо Бога: “Ти допоможеш? Я маю йти? Ти поведеш?” Він не вимагає від нас складних питань, аби нам допомогти. Бог пообіцяв Своєму народу: “Поки покличуть, то Я відповім” (Іс. 65:24). Отже, просто Його спитайте.