Місяць: Липень 2020

Сяюче світло

Я погодилася вести п’яти тижневий молитовний курс у помісній церкві, тому сильно переживала з цього приводу: “Чи сподобаються мої уроки учасникам? Чи сподобаюся я їм?” Моє занепокоєння було викликане неправильними пріоритетами, що призвело до надмірної роботи над конспектами, слайдами та посібниками. До початку залишався тиждень, а я ще нікого не запрошувала на заняття.

Дотик до нужденних

Нікого не здивувало, коли Мати Тереза отримала Нобелівську премію миру. Згідно протоколу, вона отримала нагороду “від імені голодних, беззахисних, безпритульних, сліпих, прокажених, від усіх тих, хто почувався небажаним, нелюбимим і покинутим у суспільстві”. Саме цим людям вона служила більшу частину свого життя.

Надзвичайна милість

Том працював у юридичній фірмі, яка консультувала компанію Боба. Вони стали друзями. А потім Том привласнив декілька тисяч доларів. Дізнавшись про це, Боб дуже розгнівався. Однак віце-президент компанії, віруючий у Христа, дав йому мудру пораду. Побачивши справжнє каяття Тома, він порадив Бобу зняти обвинувачення і знову найняти Тома. “Плати йому помірну заробітну плату, аби він міг відшкодувати збитки. І він стане найбільш вдячним та вірним працівником”. Боб так вчинив, і Том виправдав очікування.

Довіряючи Богу в часи смутку

Коли чоловік, якого прозивали “Тато Джон”, дізнався, що у нього неоперабельний рак, він та його дружина Керол відчули Боже покликання оповідати про перебіг хвороби онлайн. Вірячи, що Бог може діяти через їхню неміч, вони два роки ділилися моментами радості та своїм смутком і болем.

Турбота про Божий світ

“Тату, навіщо тобі треба йти на роботу?” До цього питання мою маленьку дочку спонукало бажання погратися зі мною. Я б із задоволенням не пішов на роботу і провів час із дочкою, однак на роботі моєї уваги потребував великий перелік справ. Втім питання гарне. Навіщо ми працюємо ? Лише для того, щоб забезпечити себе та тих, кого любимо? А чому ми робимо ту роботу, за яку нам не платять?

Зраджений

У 2019 році у всьому світі були влаштовані виставки на честь 500-ліття з дня смерті Леонардо да Вінчі. До уваги відвідувачів представили безліч його малюнків і наукових відкриттів, хоча офіційно вважають, що його пензлю належать тільки п’ять завершених картин, включаючи “Таємну Вечерю”.

Наполегливо працюйте!

Богу подобається використовувати людей, якими нехтує світ. Вільям Кері зростав у маленькому селі в 1700-х роках і отримав незначну шкільну освіту. Торгівля, якою він займався, не принесла успіху – він жив у бідності. Однак Бог сповнив його бажанням звіщати Євангелію і покликав бути місіонером. Кері вивчив грецьку мову, іврит, латинь і вперше переклав Новий Завіт на бенгальську мову. Тепер його називають “батьком сучасних місій”. У листі до племінника Кері так про себе сказав: “Я можу вперто працювати і бути наполегливим”.