“Тату, навіщо тобі треба йти на роботу?” До цього питання мою маленьку дочку спонукало бажання погратися зі мною. Я б із задоволенням не пішов на роботу і провів час із дочкою, однак на роботі моєї уваги потребував великий перелік справ. Втім питання гарне. Навіщо ми працюємо ? Лише для того, щоб забезпечити себе та тих, кого любимо? А чому ми робимо ту роботу, за яку нам не платять?

У другому розділі книги Буття сказано, що Бог помістив першу людину в саду, “щоб порала його та його доглядала” (в. 15). Мій свекор – фермер, і він часто говорить, що вибрав цю професію через свою любов до землі та худоби. Це прекрасно, втім для тих, хто не любить свою роботу, питання залишається відкритим. Чому Бог помістив нас в особливому місці з особливим призначенням?

Перший розділ книги Буття містить відповідь. Ми створені за Божим образом, аби мудро управляти світом, який Він створив (в. 26). Язичницькі легенди про появу світу оповідають про “богів”, які робили людей своїми рабами. В книзі Буття сказано, що єдиний істинний Бог створив людей, аби вони були Його представниками, управителями всього, що Він створив. Нам потрібно відображати у світі Його мудрий і люблячий порядок. Праця – це заклик до турботи про Божий світ заради Його слави.