Місяць: Травень 2020

Не поспішайте

Ми з батьком валили дерева, а потім пиляли їх поперечною дворучною пилкою. Будучи молодим та енергійним, я намагався вдавлювати пилку в колоду. “Не поспішай, – казав мій батько. – Нехай пилка сама працює”.

Робити все, що завгодно

В одному фільмі, що вийшов нещодавно, самопроголошений “геній” пишномовно говорить на камеру про “жахіття, корупцію, неосвіченість та бідність”, називаючи життя безбожним і абсурдним. Таке мислення не є новим для багатьох сучасних кіносценаріїв, втім цікавим є те, до чого це мислення веде. В кінці фільму головний герой звертається до аудиторії та закликає робити все, що завгодно, аби хоч трішки віднайти щастя. У його випадку для цього потрібно розпрощатися з традиційною мораллю.

Творець Місяця

Після того, як астронавти посадили космічний модуль “Орел” на Морі Спокою, Ніл Армстронг сказав: “Це один маленький крок для людини, втім гігантський стрибок для всього людства”. Він був першою людиною, яка ступила на поверхню Місяця. Після нього туди прибували й інші астронавти, в тому числі командир останньої місії корабля “Аполлон” Юджін Сернан. “Там був я, там є ти, Земля, динамічна, вражаюча, і я відчув… що вона надто прекрасна, щоб виникнути випадково, – сказав Сернан. – Має бути хтось значно більший за тебе і за мене”. Споглядаючи з космосу неповторне видовище, ці чоловіки розуміли свою незначущість у порівнянні з безкраїм Всесвітом.

Добра міра

Одного разу на автозаправці Стейсі зустріла жінку, яка забула вдома свою банківську картку. Стоячи з дитиною на руках, вона просила у проїжджаючих допомоги. Стейсі в той час сама була без роботи, проте пожертвувала незнайомці п’ятнадцять доларів на бензин. А через декілька днів вона знайшла у себе на ганку кошик з дитячими іграшками та іншими подарунками. Друзі незнайомки віддячили Стейсі за доброту, перетворивши 15-ти доларове благословіння у пам’ятне Різдво для її родини.

Чому я?

“Енциклопедія випадковостей” стверджує, що одна людина з мільйона зазнає удару блискавки. У ній також зазначено, що одна людина з 25 000 від приголомшуючого шоку або втрати переживає “синдром розбитого серця”. З кожною сторінкою відкривається все більше випадків, які можуть трапитися з нами. І тоді виникає питання: “А раптом це станеться зі мною?”

Солодше меду

Його темою були расові протиріччя. Однак промовець залишався спокійним і зосередженим. Стоячи на сцені перед великою аудиторією, він говорив сміливо і водночас з благодаттю, смиренням, добротою та навіть з гумором. Невдовзі напружені слухачі помітно розслабилися, сміючись разом із промовцем над дилемою, перед якою вони усі постали: як на холодну голову вирішити гаряче питання? Як нейтралізувати гіркоту питання солодкістю благодаті?

Спогади

У День пам’яті я думаю про багатьох колишніх військовослужбовців, особливо про свого тата і своїх дядьків, які брали участь у Другій світовій війні. Вони повернулися додому, однак під час тієї війни сотні тисяч родин трагічно втратили своїх рідних, які захищали країну. Втім, коли питаєш, мій тато і більшість солдатів тих часів кажуть, що вони були готові пожертвувати власним життям, аби захистити своїх рідних та відстояти те, у що вірили.