Ми з батьком валили дерева, а потім пиляли їх поперечною дворучною пилкою. Будучи молодим та енергійним, я намагався вдавлювати пилку в колоду. “Не поспішай, – казав мій батько. – Нехай пилка сама працює”.

Я згадую слова апостола Павла у Посланні до филип’ян: “Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю” (Фил. 2:13). Не поспішайте. Дозвольте Йому вас змінювати.

Клайв Льюїс сказав, що духовне зростання – це значно більше, ніж читання слів Христа і їх виконання. Він пояснив: “Справжня Особистість, Христос… поступово перетворює вас на… нового «маленького» Христа, на особистість, яка… розділяє Його силу, радість, знання і вічність”.

Бог сьогодні працює. Сядьте у ніг Господа Ісуса Христа і прийміть те, що Він має сказати. Моліться. “Бережіть себе самих у Божій любові” (Юд. 1:21), нагадуючи собі протягом дня, що ви Його. Повірте, що Він поступово вас змінює.

“Однак хіба нам не потрібно прагнути праведності?” – запитаєте ви. Уявіть маленьку дитину, яка намагається дістати з високої полиці подарунок. Її очі палають бажанням це зробити. Батько дитини, відчуваючи це бажання, сам дістає їй цей подарунок.

Праця – Божа, радість – наша. Не поспішайте. Одного дня ми туди дістанемось.