Почувши звуки знайомої мелодії, ми всі вшістьох заметушилися. Деякі стали взуватися, а інші, як були, босоніж кинулися до дверей. Через кілька секунд ми вже бігли по доріжці до фургончика з морозивом. То був перший спекотний літній день, і не було нічого кращого, ніж відзначити його прохолодними ласощами! Є речі, які ми робимо просто тому, що вони приносять нам радість, а не тому, що ми змушені чи зобов’язані це робити.

У двох притчах про Небесне Царство в Євангелії від Матвія 13:44-46 наголос робиться на продажі всього заради придбання чогось кращого. Можна подумати, що тут сказано про жертву. Втім це не так. Перша історія оповідає, що саме “радість” спонукала людину продати все і купити поле. Рушієм змін стає радість, а не провина чи обов’язок.

Ісус є не окремою частиною нашого життя. Він претендує на все наше життя. В обох притчах люди “все продали” (в. 46). Втім найкраще полягає в тому, що результатом цього продажу насправді є придбання. Можливо, ми цього не помічали. Можна спитати: “Хіба християнське життя не пов’язане з взяттям власного хреста?” Так. Однак, якщо ми помираємо, ми живемо; якщо ми втрачаємо життя, ми його знаходимо. Якщо ми “все продаємо”, ми здобуваємо найбільший скарб – Ісуса! Радість є причиною, підкорення – відгуком.

Нагородою є скарб пізнання Ісуса.