Більшість американців мало що знали про Олександра Гамільтона. Однак у 2015 році Лін-Мануель Міранда написав свій успішний мюзикл “ Гамільтон ”. Тепер школярі напам’ять знають цю історію. Вони співають фрагменти з мюзиклу один одному в автобусах і на перервах. Гамільтон – їхній улюблений батько-засновник США.

Богу відомо про силу музики, і тому Він сказав Мойсею: “А тепер запишіть собі оцю пісню, і навчи її Ізраїлевих синів” (Повт. 31:19). Бог знав, що після смерті Мойсея, коли Він введе Ізраїль в Обіцяний Край, народ почне поклонятися іншим богам. Отже, Він сказав Мойсею: “Пісня ця стане проти нього за свідка, бо вона не забудеться з уст насіння його” (в. 21).

Забути пісні майже неможливо, тому варто уважно ставитися до того, що ми співаємо. Деякі пісні створені просто для насолоди, і це добре. Однак користь ми отримуємо з тих пісень, які прославляють Ісуса і зміцнюють нашу віру. Один зі способів “поводитися обережно” полягає в наповненні себе “псалмами, і гімнами, і піснями духовними, співаючи й граючи в серці своєму для Господа” (Еф. 5:15-19).

Пісні можуть бути індикатором напрямку нашого серця. Чи співаємо ми про Ісуса? Чи співаємо ми щиро? Те, що ми співаємо, впливатиме на те, у що ми віримо. Отже, обирайте мудро і співайте гучно.