Уоррен переїхав до маленького містечка, де мав стати пастором церкви. З появою перших успіхів у його пасторському служінні один з місцевих мешканців почав йому шкодити. Вигадавши історію про жахливі вчинки Уоррена, чоловік передав її до місцевої газети і навіть надрукував свої обвинувачення у вигляді брошур, аби розіслати їх мешканцям міста. Уоррен з дружиною почали наполегливо молитися. Якщо обману повірять, вони потраплять у скрутну ситуацію.

Щось подібне у своєму житті зазнав і цар Давид. Він зазнав наклепу від ворога. Давид сказав: “Цілий день біль приносять слова мої, усі їхні думки проти мене на зло” (Пс. 55:6). Цей напад викликав у нього страх і розпач (в. 9). Водночас він промовив цю сильну молитву: “Коли страх обгортає мене, я надію на Тебе кладу… що тіло учинить мені?” (вв. 4-5).

Молитва Давида може стати для нас прикладом. Коли страх обгортає мене – у мить страху чи обвинувачення ми звертаємось до Бога. Я надію на Тебе кладу – ми віддаємо цю битву в Божі могутні руки. Що тіло учинить мені? – зустрічаючи цю ситуацію разом з Богом, ми пам’ятаємо, наскільки обмеженими є сили проти нас.

До речі, в редакції газети проігнорували історію про Уоррена, а надруковані брошури так і не були розповсюджені. Якої битви ви боїтеся? Зверніться до Бога. Він готовий допомогти вам.