Місяць: Березень 2021

Мудре прополювання

Мої онуки бігали по подвір’ю. Ви думаєте, що вони гралися? Ні, виривали бур’яни. “Виривайте їх з корінням!” – казала наймолодша внука, показуючи мені вирваний бур’ян. Вона раділа, що ми також виривали їх з корінням, усуваючи будь-яку загрозу їхньої повторної появи. Однак цій радості передувало рішення позбавитися цих бур’янів.

Зламані носи

“Чому в статуй зламані носи?” Це перше питання, яке відвідувачі ставлять Едварду Блейбергу, куратору єгипетського мистецтва в Бруклінському музеї.

У бій разом із Богом

Про героїчні вчинки американського солдата Десмонда Досса у 2016 році був знятий фільм, який називається “ З міркувань совісті ”. Переконання Досса не дозволяли йому відбирати людське життя, тому він присвятив себе збереженню людських життів, ризикуючи власним життям. 12 жовтня 1945 року під час церемонії нагородження Досса Медаллю Пошани було сказано наступне: “Рядовий Досс відмовився шукати прикриття і під обстрілами продовжив витягати поранених з поля бою… Він не злякався ворожих обстрілів і допоміг артилерійському офіцеру”.

Подивися на Мене!

“Бабусю, подивися на танок казкової принцеси!” – радісно промовила моя трирічна онука, бігаючи по подвір’ю. Її “танок” викликав усмішку в мене, а зауваження старшого брата, що “вона не танцює, а просто бігає”, не позбавило її радості від перебування з родиною.

Прийом королівської родини

Після зустрічі з англійською королевою на балу в Шотландії Сільвія та її чоловік отримали повідомлення, що королівська родина хотіла би завітати до них на чашку чаю. Сильно нервуючи, Сільвія почала прибирати і готувати будинок для прийому гостей з королівської родини. Перед самим їхнім приїздом вона пішла в сад, щоб нарвати букет квітів для столу. Її серце калатало. Тоді Сільвія відчула, як Бог їй нагадав, що Він є Царем над царями і перебуває з нею щодня. Вона одразу відчула мир у своєму серці і подумала: “Зрештою, це просто королева!”

Пісні з нетрів

Невеликий район Катюра – це нетрі в Парагваї (Південна Америка). Надзвичайно бідні мешканці цих нетрів виживають завдяки переробці матеріалів зі сміттєзвалища. Однак у цих скрутних умовах з’явилося дещо прекрасне – оркестр.

Знати Його голос

Колись під час літньої біблійної школи церква, яку відвідував Кен, вирішила привести на заняття в якості ілюстрації для біблійної історії живих тварин. Коли Кен прийшов допомогти, його попросили привести вівцю. Він мусив на мотузку тягти вівцю до церковного спортзалу. Однак упродовж тижня вівця стала менше пручатися. В кінці тижня потреби в мотузку взагалі не було. Кен просто кликав вівцю, і вона йшла за ним, знаючи, що може йому довіряти.