Про героїчні вчинки американського солдата Десмонда Досса у 2016 році був знятий фільм, який називається “ З міркувань совісті ”. Переконання Досса не дозволяли йому відбирати людське життя, тому він присвятив себе збереженню людських життів, ризикуючи власним життям. 12 жовтня 1945 року під час церемонії нагородження Досса Медаллю Пошани було сказано наступне: “Рядовий Досс відмовився шукати прикриття і під обстрілами продовжив витягати поранених з поля бою… Він не злякався ворожих обстрілів і допоміг артилерійському офіцеру”.

У 10-му Псалмі ми читаємо про те, як переконання Давида в тому, що Бог є його притулком, змусили його виступити проти ворогів і відкинути намовляння до втечі (вв. 2-3). Чотири слова відображають його віросповідання: “Я надіюсь на Господа” (в. 1). Ці глибоко вкорінені переконання визначали його дії.

Слова Давида у віршах 4-7 звеличують Бога. Так, іноді життя нагадує поле битви, і ворожі обстріли можуть змусити нас шукати прихистку, у той час як ми зазнаємо проблем зі здоров’ям, фінансових, духовних труднощів або проблем у стосунках. Що ж нам робити? Визнати, що Бог є Царем всесвіту (в. 4); радіти Його справедливому суду (вв. 5-6); і покладатися на Його любов до правди та справедливості (в. 7). Ми можемо без зволікання шукати захисту в Бога!